Valoarea noii taxe auto va fi cunoscută din toamnă

Un nou proiect de lege privind valoarea noii taxe auto va fi gata pâna cel târziu in toamna acestui an, a declarat, vineri, Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, in cadrul unei conferinte de presa.

El a precizat ca pâna pe 31 iulie va fi postat pe site-ul Ministerului o prima varianta de proiect, ce va intra in dezbatere publica, conform legii, timp de 30 de zile.

În legatura cu programul Rabla si vânzarile slabe inregistrate in prima etapa a initiativei de innoire a parcului auto, Nemirschi a spus ca a purtat o serie de discutii cu Ministerul Finantelor privind gasirea de solutii financiare de sustinere in continuare a acestui program.

Cu toate acestea, oficialul a mentionat ca nu intentioneaza sa mareasca prima de casare peste cea de acum, de 3.800 de le i.

Din 2010 ne gândim sa extindem Rabla la tractoare si catre persoanele juridice”, a mai spus Nemirschi.

Conform ultimei statistici in domeniu, cu putin timp inainte de incheierea primei etape a programului Rabla, fusesera vândute numai 7.000 de unitati, dintre cele 20.000 alocate. Producatorul Dacia este singurul care a epuizat tot stocul alocat, de 1.780 de masini, ulterior numarul alocarilor pentru producatorul autohton de automobile fiind suplimentat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.