EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Cum şi-a „îngrăşat” ministrul Chiuariu consilierele personale din Iaşi

0

O fostă consilieră personală a ministrului Tudor Chiuariu a lucrat o vară în Ministerul Justiţiei pe post de consilier juridic asimilat magistraţilor, după care s-a întors la Prefectura Iaşi, păstrându-şi privilegiile de magistrat.

După ce a ajuns ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu şi-a adus de la Iaşi pe 4 iunie 2007, pe post de consiliere personale, câteva concitadine, printre care şi Andreea Iurea.

Acestea au participat, după două luni de la angajare, la un concurs pentru obţinerea statutului de consilier juridic asimilat magistraţilor. Pe 27 august 2007, în urma câştigării concursului, Andreea Iurea a fost numită în funcţia de consilier juridic asimilat magistraţilor la Direcţia analiză şi avizare acte normative. După doar trei luni, ea a fost detaşată pentru o perioadă de un an la Agenţia Naţională de Integritate. După numai două luni, pe 3 martie 2008, Andreea Iurea a fost detaşată la Prefectura judeţului Iaşi, pe post de consilier juridic, unde lucrează şi în prezent.

Prin urmare, în doar câteva luni, Iurea a reuşit să se întoarcă la Iaşi cu statut şi privilegii de magistrat.

Paradoxal, Andreea Iurea nu ştie pe ce post funcţionează la Prefectura Iaşi şi ce atribuţii concrete are după un an şi două luni de activitate. „Sunt încadrată pe un post vacant de… nu ştiu exact cum se cheamă, la Instituţia Prefectului. A fost un post vacant, iar Prefectura a cerut detaşarea mea. Motivul detaşării îl găsiţi la Ministerul Justiţiei, iar detaşarea nu trebuie motivată”, a declarat Andreea Iurea.

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei, într-un răspuns oficial trimis Cotidianului, precizează: „Pe perioada detaşării, MJLC nu suportă drepturi salariale sau alte drepturi pentru Andreea Iurea, acestea sunt suportate exclusiv de Prefectură”.

În declaraţia de avere completată pe 5 mai 2008, Andreea Iurea precizează că a lucrat în 2007 la două firme private, SC Decar Invest SRL şi SC Tester SRL, de unde a încasat 24.000 sau 214.000 de lei (nu se vede clar – n.r.).

Conform legii privind statutul magistraţilor, aceştia nu au voie să lucreze pentru firme private. Ciudat e faptul că, sunând la cele două firme, reprezentanţii acestora ne-au declarat că Andreea Iurea nu a lucrat la ei.

Articolul integral în Cotidianul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.