Sute de hectare de pădure au fost obţinute ilegal

0

Presedintele unei obsti din comuna suceveana Stulpicani este urmarit penal pentru ca, prin fals, a înregistrat aceasta asociatie obsteasca si a reusit sa obtina astfel aproape 600 de hectare de padure care a fost retrocedata în baza actelor falsificate, prejudiciul fiind de 14 milioane de lei.

Potrivit Politiei Judetene Suceava, Parchetul Tribunalului Suceava a confirmat rezolutia de începere a urmaririi penale fata de o femeie din comuna Stulpicani, presedinte al unei asociatii obstesti, sub acuzatiile de uz de fals si înselaciune.

În urma cercetarilor s-a stabilit ca femeia a folosit un document intitulat „Asezamântul obstii composesoratului”, pe care l-a falsificat cu scopul de a induce în eroare instanta pentru obtinerea personalitatii juridice pentru asociatia al carei presedinte era, dar si pentru inducerea în eroare a Comisiei Judetene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privata asupra Terenurilor Suceava, în scopul validarii retrocedarii pentru asociatie a unei suprafete de 582,6 hectare de padure din fondul forestier de stat.

Cercetarile în acest caz sunt continuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor si Serviciului de Cercetari Penale al Politiei Judetene Suceava.

Continuarea în Gardianul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.