Cele mai ieftine locuinţe noi din ţară

  • Blocajul din piata imobiliara i-a fortat pe dezvoltatori sa reduca preturile.

Pretul apartamentelor noi a ajuns pana la 500-600 de euro/metrul patrat, plus TVA, in orasele cu mai putin de 200.000 de locuitori, cum ar fi Sibiul sau Baia Mare. Tariful este valabil mai ales in cazul locuintelor din complexurile imobiliare de mici dimensiuni, unde o garsoniera e la vanzare acum si pentru 20.000 de euro, spun specialistii.

Dezvoltatorii au renuntat la profiturile spectaculoase si in marile orase. In Constanta, Timisoara si Cluj, preturile oscileaza acum intre 800 de euro/mp – pe care-l practica proprietarii disperati sa vanda cateva unitati – si 1.000 de euro/ mp. Astfel, o garsoniera variaza intre 32.000 si 49.000 de euro.

Reducerile nu au reusit sa anime insa vizibil piata imobiliara. Si constructorii din Capitala au inceput lupta cu preturile, scazand chiar sub limita de 1.000 de euro/mp, in cazul in care apartamentele au suprafete destul de mari. Cele mai ieftine locuinte, sub 50.000 de euro, au suprafete foarte mici – cum sunt garsonierele de 27 mp, care se vand cu 34.000 de euro – sau nu au finisajele efectuate.

Analistii imobliari spun ca tarifele noilor apartamente reflecta acum disperarea proprietarilor, asadar cu cat e mai mare nevoia lor de finantare, cu atat scad preturile mai mult.

Continuarea în Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.