Cutremurul milionarilor

0
  • În câteva luni, cei mai bogaţi oameni din Iaşi au pierdut cel puţin 20% din averea estimată în 2008.

Averile de milioane de euro ale oamenilor de afaceri ieşeni care au ales să investească în domeniul imobiliar au început să intre la apă. Dacă anul trecut se „lăfăiau“ în topurile naţionale, acum o mare parte dintre ei aşteaptă cu nerăbdare să treacă tăvălugul crizei.

Un actor important pe piaţa imobiliară a Iaşului, Bogdan Cihodaru, spune că business-ul nu mai este ce a fost odată. „E o perioadă critică. Aş fi ipocrit să spun că nu am fost afectat”, a declarat acesta pentru Ieseanul.

În 2008, averea lui Cihodaru era estimată la 60 de milioane de euro, fiind în cea mai mare parte reprezentată de proprietăţi. Acum, la preţurile actuale, nu depăşeşte 40 de milioane de euro.

Un alt ieşean inclus pe lista milionarilor în euro din topurile naţionale, în 2008, este Relu Fenechiu. Estimarea făcută anul trecut scotea la iveală o avere de 7-8 milioane de euro. „Dacă nu ar fi fost criză, ar fi trebuit să am cu cel puţin un milion de euro în plus. Aşa, eu consider că am rămas cu acceaşi avere“.
Fenechiu susţine că, în mod normal, ar trebui să aibă un profit de 100.000 de lei lunar, lucru care nu se întâmplă, tocmai pentru că economia este încă blocată.

Nici omul de afaceri ă nu mai are parte de gloria de altădată. În decurs de numai câteva luni, el a „pierdut“ 23 de milioane de euro dintr-un foc. Preţul de vânzare pentru terenul de la Moldomobila, plus construcţiile, a fost evaluat cu 40% mai puţin faţă de acum nici doi ani: de la 300 de euro/mp, la numai 125 de euro.

Continuarea în Ieşeanul

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.