EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Miliardarul George Soros crede că sfârşitul crizei este aproape

0

Trendul descrescator al crizei financiare da semne de incetinire, iar programele nationale de stimulare economica incep sa dea roade, a declarat luni miliardarul George Soros pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, preluat de Reuters.

„Dinamica descendenta se atenueaza. Ma astept ca redresarea economica sa recupereze in jur de jumatate din declinul inregistrat (cauzat de criza si recesiune, n.r.), apoi sa treaca in zona stagnarii”, a declarat Soros pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

De asemenea, George Soros a estimat ca Asia va fi prima regiune care va iesi din criza, iar China va urma sa preia, de la SUA, rolul de motor al cresterii economiei mondiale. “Asia va fi prima care va gasi o iesire din criza, insa America face si ea aceleasi lucru”, a apreciat Soros.

În plus, George Soros a estimat ca dolarul american este deja la un nivel foarte scazut si nu se astepata ca dolarul sa continue sa piarda din valoare in raport cu moneda euro.

Potrivit lui Soros, criza financiara a aratat ca exista un avantaj important pentru tarile slabe sa faca parte din zona euro. “Însa criza ar trebui sa motiveze Germania sa faca propuneri pentru un sistem euro mai eficienť, a apreciat George Soros.

În anul 1992 Soros a câstigat miliarde de dolari de pe urma vânzarii de lire sterline dupa ce moneda Marii Britanii a iesit din Mecanismul European al Ratelor de Schimb.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.