Scade factura la telefonul mobil?

  • UE recomanda reducerea cu 70% a tarifelor de interconectare. Scaderea cu 70% a tarifelor de interconectare va reduce cu doua miliarde de euro costurile suportate de utilizatori, in urmatorii trei ani.

Cum era de asteptat, operatorii au criticat recomandarea, sustinand ca va avea un impact negativ asupra investitiilor in retele mai performante.

Tarifele variaza la nivelul UE de la doi eurocenti in Cipru la 15 centi in Bulgaria. Recomandarile nu sunt obligatorii, dar statele membre sunt obligate sa tina seama de acestea ” in cea mai mare masura”.

Aceste recomandari nu specifica preturile, dar metoda de calcul a tarifelor de interconectare trebuie sa se bazeze pe „costurile reale”, astfel incat tariful maxim sa fie de trei eurocenti, la sfarsitul lui 2012.

Tarifele de interconectare pentru apelurile in retelele de telefonie fixa au fost deja reduse la valori cuprinse intre 0,57 si 1,13 eurocenti pe minut, fiind improbabil sa fie afectate de aceasta masura.

„Costurile difera de la operator la operator si de la tara la tara, iar Comisia Europeana propune doar principiile de calcul, menite sa aduca rezultatul la costuri cat mai apropiate de cele reale”, spune Catalin Marinescu, presedinte Autoritatii pentru Reglementare in Comunicatii din Romania (ANCOM).

Continuarea în Adevărul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.