Oţelarii francezi şi belgieni au atacat sediul central al ArcelorMittal

1.000 de angajati ai ArcelorMittal din Belgia si Franta au atacat, marti, sediul central al companiei de la Bruxelles, in timpul adunarii anuale a actionarilor, pentru a protesta impotriva concedierilor temporare si a reducerii productiei, pe fondul crizei economice mondiale, transmite AP.

Politia se asteapta ca aproximativ 2.000 de muncitori sa se alature demonstrantilor, venind cu autobuze le de la fabricile ArcelorMittal din Franta si Belgia.

Cel mai mare producator mondial de otel a redus la jumatate productia in trimestrul doi, iar cererea din partea constructorilor auto si a altor mari utilizatori ramâne la un nivel scazut.

ArcelorMittal a oprit productia la unele fabrici, concediind temporar sau oferind plati compensatorii unui numar de 9.000 din cei 3 15.000 de angajati.

Federatia Europeana a Metalurgistilor a anuntat ca oprirea productiei creste riscul tens iunilor sociale la nivel local si a cerut luni companiei ArcelorMittal sa se intoarca la masa negocierilor cu un plan c lar de mentinere a locurilor de munca si de reincepere a productie i.
Conducerea ArcelorMittal nu a comentat cererile Federatiei Europene a Metalurgistilor.

Luni cei aproximativ 11.000 de angajati ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati au intrat in somaj tehnic pentru câte zece zile, prin rotatie, perioada de somaj urmând a se incheia la sfârsitul lunii iulie.

În primul trimestru al acestui an, ArcelorMittal a inregistrat pierderi nete de 1,1 miliarde de dolari si un profit EBITDA de 883 milioane dolari, fata de cinci miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. De asemenea, vânzarile grupului s-au injumatatit la 15,12 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, fata de 29,8 miliarde dolari in perioada similara a anului trecut.

ArcelorMittal acopera aproximativ 10% din productia mondiala de otel, are o capitalizare de piata de aproximativ 90 miliarde euro si 330.000 de angajati, in peste 60 de tari.

Compania este prezenta in 27 de tari din Europa, Asia, Africa si America, pe toate pietele -cheie ale industriei siderurgice. În România, ArcelorMittal detine unitati de productie la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.