Planul de avarie al lui Băsescu: Boc, schimbat cu Daniel Dăianu

Traian Băsescu dă semne că pregăteşte ceva spectaculos: el a apărut, pe nepusă masă, la lansarea candidaţilor PD-L, deşi se dăduseră asigurări că nu va veni acolo, iar în culise se pregăteşte, conform unor informaţii care se vehiculează în mediile politice în ultimele zile, un plan de recuperare a procentelor pierdute, prin schimbarea la faţă a guvernului Boc.

Concret, preşedintele ia foarte serios în calcul, conform unor informaţii de ultimă oră, înlocuirea premierului Emil Boc, cel mai plauzibil la sfârşitul lunii iunie, după euroalegeri, cu un premier  de criză, tehnocrat, din mediul financiar-bancar, având o notorietate bună, cel mai invocat nume fiind al lui Daniel Dăianu. (Probabil nu întâmplător Boc a declarat, zilele trecute, că va demisiona dacă legea salarizării unice a bugetarilor nu e finalizată până pe 30 iunie, un pretext ideal pentru declanşarea planului mai suspomenit).

Cât despre Emil Boc, el ar urma să preia în noul guvern portofoliul justiţiei. Cel mai important lucru, însă, noul guvern nu va mai conţine pesedişti, devenind un cabinet monocolor.

Videanu şi Berceanu, out!

De asemenea, pentru a se elibera puţin şi supapa nemulţumirilor populare, în noul guvern nu şi-ar mai avea locul unele nume mai prost  receptate de public, precum Adriean Videau sau Radu Berceanu, probabil această informaţie stând la baza recentului zvon că se pregăteşte comasarea Transporturilor cu Turismul, sub coordonarea Elenei Udrea.

Cel mai important, însă, este, pentru Băsescu, scoaterea PSD de la guvernare, pentru ca alegerile din toamnă să fie organizate strict de către PD-L, iar formaţiunea lui Geoană să nu mai aibă acces nici la bugetul statului (cu tot cu banii de la organismele internaţionale), nici la informaţii compromiţătoare din interiorul guvernării, care să poată fi folosite în campanie (să amintim aici doar marea bătălie pentru controlul serviciului secret al MAI).

Continuarea pe Inpolitics.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.