Românii nu se înghesuie la tichetele Elenei Udrea

– Majoritatea agentiilor mari de turism din Bucuresti nu au primit inca solicitari de la persoane care vor sa plateasca concediile cu tichete de vacanta, iar cele mai multe dintre firmele de turism nu au semnat contracte cu emitenti de tichete, nemultumite de comisioanele cerute de acestia.

„Pana acum nu a venit la noi nici un posesor de tichete de vacanta. Nu este suficient ca o persoana sa primeasca un tichet de la serviciu, ci trebuie si ca agentia de turism sa aiba semnat un contract cu emitentul acelui tichet”, a declarat agentiei Mediafax Antonio Nitu, director general al agentiei Aerotravel Lufthansa City Center.

El spune ca toate ofertele pe care le-a primit de la firmele emitente de tichete aveau comisioane cuprinse intre 2,5 si 5%, in conditiile in care comisionul unei agentii de turism in cazul vanzarii unui concediu prin intermediul tichetelor este limitat de Guvern la 10%.

„Un comision de 5%, pe care-l cer firmele emitente, inseamna jumatate din venitul meu net. Este foarte mult”, a adaugat Nitu.

De aceeasi parere este si Dragos Raducan, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc si director al agentiei de turism Magest Travel.

Nu a venit nimeni la mine in agentie cu tichete de vacanta. N-am facut contract cu nici o firma emitenta de tichete, pentru ca ei vor comisioane intre 4,5 si 7%. Acum e un joc de asteptare. Ei asteapta ca noi sa cedam, iar noi asteptam ca ei sa scada comisioanele sub 1,5%”, a afirmat Raducan.

Angajatii care primesc tichete nu pot merge in concediu decat prin agentiile care au contracte cu emitentul acelui tichet si nu se poate caza decat la un hotel care, de asemenea, a semnat un contract cu firma emitenta.

Pana nu vad coada de oameni cu tichete in fata agentiei, nu fac contract cu nimeni”, a afirmat Raducanu.

Continuarea pe Bloombiz.ro

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.