Volksbank elimină comisionul de rezervă minimă obligatorie, după ce a fost amendată

Conducerea Volksbank România a luat decizia sa elimine integral costul aferent comisionului de rezerva minima obligatorie, incepând cu 15 mai, dupa ce a fost amendata de Autoritatea Nationala pentru protectia Consumatorului.

Pentru toti clientii bancii persoane fizice (in numar de peste 14.000) in ale caror contracte de credit este mentionat acest comision, obligatia lunara de plata va fi diminuata, incepând cu cea de-a doua scadenta ulterioara datei de 15 mai.

“Semnalele pozitive inregistrate de piata precum si evolutia costului de refinantare au permis bancii noastre sa renunte la comisionul cu rezerva minima obligatorie. Volksbank România este astfel una dintre prime le banci care transfera astfel beneficiile datorate scaderii costului catre clientii”, a precizat Gerald Schreiner, presedintele Volksbank România.

Clientii Volksbank afirma, pe de alta parte ca masura de eliminare a comisionului a fost luata de conducerea Volksbank dupa ce ANPC a amendat institutia de credit cu suma de 30.000 de lei, pentru nereguli contractuale, intre care prelungirea fara temei legal a comisionului de rezerva minima obligatorie.

Citește și
1 Comentariu
  1. lucian aga spune

    ce se intampla cu creditelesi liniile de credit bancpost fara garantii imobiliare care au fost anulate unilateral de catre banca cand acestea au ajuns la scadenta si nu s-a mai permis reinnoirea lor desi nu erau rau platnici?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.