Fiscul prelungeşte programul cu publicul până pe 15 mai 2009

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a decis ca, in zilele de 13, 14 si 15 mai, programul de lucru cu publicul sa fie prelungit pâna la ora 18,30 sau, daca e cazul, pâna la deservirea ultimului contribuabil prezent la ghiseele Fiscului, informeaza ANAF.

Aceasta masura a fost luata pentru organizarea in bune conditii a campaniei de depunere pâna la data de 15 mai 2009 a declaratiilor de venit aferente veniturilor realizate de persoanele fizice in anul fiscal 2008.

În acelasi timp, numarul ghiseelor a fost suplimentat, astfel incât sa fie evitata aglomeratia care s-ar putea crea la depunerea declaratiilor de venit.

Citeste si:  Perioada impozabilă pentru microîntreprinderi

Punctele de preluare a declaratiilor sunt deservite de personal specializat in vederea acordarii contribuabililor de informatii referitoare la legislatia fiscala aferenta impozitului pe venit.

Numai 24% dintre contribuabilii persoane fizice care au obtinut venituri in anul 2008 din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole impuse in sistem real, câstiguri din transferul titlurilor de valoare (actiuni, parti sociale), câstiguri din operatiuni de vânzare¬cumparare de valuta la termen au depus pâna in prezent declaratiile de venit – formularele D200, potrivit ANAF.

Fiscul iese in strada incepând de miercuri pentru a le reaminti contribuabililor persoane fizice ca au obligatia, pâna la data de 15 mai inclusiv, de a-si depune declaratiile de venit – formularele D200.

Citeste si:  25 mai - termen limită pentru depunerea formularelor 220 şi 221

Prin intermediul unor echipe de promoteri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala le reaminteste contribuabililor care sunt modalitatile de depunere a acestor formulare: la sediul administratiilor fiscale, prin posta (scrisoare recomandata) sau online (pentru cei care detin certificate digitale).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata