Geoană, propus oficial candidat la prezidenţiale

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat l-a propus, joi, în mod oficial, pe liderul partidului, Mircea Geoană, drept candidat la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

„Vă propun să susţinem candidatura lui Mircea Geoană la preşedinţia ţării, şi vă fac această propunere cu convingerea că are şi potenţialul şi capacitatea de învăţare necesară pentru această misiune înaltă”, a argumentat Ion Iliescu.

Potrivit lui Ion Iliescu, candidatul PSD pentru Cotroceni va fi validat de Congresul extraordinar al PSD, arătând că reuniunea Consiliului Naţional extraordinar are misiunea să prezinte forului suprem al PSD propunerea privind candidatura liderului partidului la Cotroceni.

„Aşa cum ştim, Mircea Geoană şi-a exprimat dorinţa de a-şi asuma bătălia aceasta importantă şi mai multe organizaţii l-au susţinut”, a precizat preşedintele de onoare al PSD.

Acesta şi-a exprimat, totodată, convingerea că militanţii PSD, care au asigurat mereu victoria în toate bătălii, precum şi aliaţii din PC ”îşi vor motiva acum toate forţele pentru victoria candidaţilor pentru viitorul său european”.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus că România are nevoie de un nou început, din luna decembrie.
El a subliniat că, în prezent, ţara traversează un moment intern şi internaţional la fel de complex precum evenimentele derulate în urmă cu 20 de ani.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, l-a atacat dur pe preşedintele Traian Băsescu, afirmând că acesta este „boala României”.

„Ca să vindeci o boală este esenţial să pui un diagnostic corect. Boala României astăzi este Traian Băsescu. El şi regimul pe care încearcă să-l impună. Un regim al minciunii, al urii al intoleranţei şi al dispreţului faţă de lege, al haosului şi răzbunării, al izolării. Tratamentul este unul singur: avem nevoie, prin votul românilor, de un stat fără Traian Băsescu, un stat eficient, modern care să găsească soluţii la problemele oamenilor”, a afirmat Adrian Năstase.

Năstase a adăugat că este nevoie de un lider respectat şi influent în Europa şi în lume, şi de un preşedinte care să se gândească la binele celor mulţi, nu doar „la binele prietenilor de pahar”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.