Grecia nu doreşte ca Google să realizeze fotografii pentru „Google Street View” pe teritoriul său

– Autoritatea de protectie a datelor personale din Grecia a interzis companiei Google sa filmeze strazile din aceasta tara pentru a fi folosite pentru aplicatia Street View, care ofera imagini panoramice ale strazilor, subliniind temerile grecilor in privinta riscurilor utilizarii noilor tehnologii, informeaza cotidianul britanic The Guardian.

“Nu vom permite ca tara noastra sa devina o societate Big Brother”, a declar un oficial al agentiei respective, sub acoperirea anonimatului.

Pe de alta parte, Agentia amintita a declarat ca asteapta date suplimentare si garantii concrete ca serviciul Google Street nu reprezinta o intruziune in intimitatea locuitorilor, inainte ca aplicatia Google sa poata fi extinsa la Grecia, si ar include date privind durata pastrarii imaginilor culese de Google.

Aplicatia Google Street View a fost lansata acum doi ani in SUA si este in prezent operationala in noua tari. Oficialii Google sunt insa de parere ca posibilitatea de a extinde aplicatia pentru a oferi imagini cu strazile din Grecia va oferi beneficii imense acestei tari, in conditiile in care potentialii turisti ar putea face tururi virtuale ale atractiilor turistice grecesti.

Pe de alta parte, reprezentantii Google au precizat ca intimitatea persoanelor care apar in imagini va fi respectata, in conditiile in care in acestea vor estompa chipurile persoanelor sau placutele de inmatriculare ale masinilor.

Totodata, autoritatea pentru protectia datelor personale din Grecia a interzis unei firme locale, care oferea un serviciu similar, sa faca fotografii ale strazilor, sustinând si in acest caz ca este vorba de o incalcare a intimitatii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.