Milionarul Maricel Popa, implicat în afaceri dubioase cu serviciile secrete?

– Milionarul ieşean Maricel Popa are relaţii cu serviciile secrete şi a făcut afaceri cu ofiţeri KGB. Aşa a luat o ţeapă de 100.000 de dolari  fără să se vaite însă prea tare după banii pierduţi – anunţă TELE M şi Ziua de Iaşi. Dezvăluirile au fost făcute în cartea lui Ovidiu Ohanesian, unul din cei trei jurnalişti secrestraţi acum 4 ani în Irak, având ca fundament o discuţie telefonică pe care autorul a avut-o cu omul de afaceri Maricel Popa. Acum patronul Omega-Tehnoton neagă informaţiile şi ameninţă cu procesul.

„Ofiteri romani, diplomati sub acoperire spala bani pe toate meridianele si fac contrabanda cu armament nestingheriti”. Este o afirmatie pe care o gasim in cartea lui Ovidiu Ohanesian – „Puterea din Umbra”, relateaza TeleM .

„N-am aflat mare lucru de la dansul, sigur ca  nu o sa vorbeasca, pot sa va spun doar atat ca in activitatea, si ce mi-a spus dansul, in activitatea  pe care a dus-o pe zona  Moldova si a fostelor tari ex-sovietice dansul a avut parte de pierderi. Baietii aia de acolo i-au tras o teapa de 100 000 de dolari, la vremea aceea, destul de mult, si dansul mi s-a parut putin cam linistit.

L-am intrebat, domnule, eu nu as putea sa dorm noaptea daca mi-ar face lucruri de genul asta fara sa aflu cine. Dansul era foarte linistit, mi-a spus la vremea aceea uite asta s-a intamplat, in rest nu imi aduc aminte, nu stiu.

N-a vrut sa faca comentarii asupra numelor implicate acolo. Dar eu am aflat ca unul dintre cei care ii dadusera teapa asta de foarte multi bani era fiul sau nepotul unui mare mason din Republica Moldova si general KGB in acelasi timp„, sustine jurnalistul Ovidiu Ohanesian.

Dupa teapa luata in 2004 pe relatia Moscova, Maricel Popa s-a retras din afacere.

Contactat de reporterii Tele’M, consulul onorific al Pakistanului la Iasi a spus ca nu a citit cartea lui Ovidiu Ohanesian, si nici nu vrea sa dea declaratii prin telefon despre presupusele sale legaturi cu serviciile secrete.

Tratand acelasi subiect, Ziua de Iaşi scrie: Ovidiu Ohanesian a dezvăluit că Maricel Popa ar fi avut legături dubioase cu serviciile secrete, mai ales cu Serviciul de Informaţii Externe (SIE). Potrivit unor documente, firmele lui Popa ar fi făcut parte dint-o filială condusă de ofiţeri ai serviciilor secrete.

„Eu nu-l bănuiesc de nimic pe Maricel Popa. Documentele arată clar că pe lista unui centru de afaceri care era condus de membri ai Serviciului de Informaţii Externe apare şi Popa cu firma sa, Omega Tehnoton. Administrator era Doina Moinescu. Nici el nu ştia, neagă acest lucru.

Şefii acelui centru de afaceri i-au tras o ţeapă de 100.000 de dolari şi totuşi el era liniştit. Era o sumă destul de mare la vremea aceea şi dumnealui părea foarte relaxat. Aşa apare în documente, eu nu-l acuz de nimic„, a declarat Ovidiu Ohanesian.

„Îl dau în judecată”

Maricel Popa susţine că îl va da în judecată pe Ovidiu Ohanesian pentru afirmaţiile pe care jurnalistul le-a făcut în cartea pe care tocmai a lansat-o. „O să-l dau în judecată. Alte declaraţii nu dau prin telefon pentru că se pot interpreta greşit. Nici nu are rost să discutăm despre acest subiect”, a precizat omul de afaceri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.