EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Premieră pe piaţa muncii: Târg de joburi… fără locuri de muncă!

0

La Universitatea Bacau a avut loc a doua editie a Târgului de Joburi. Si-au anuntat participarea 24 de firme si societati, de stat si particulare – câteva, insa, nu au mai fost prezente. Surpriza cea mare (si neplacuta) pentru studenti a fost ca, in marea lor majoritate, firmele prezente, nu au venit la târg pentru a oferi locuri de munca pentru tineri, ci doar pentru a-i trece pe studenti in baza de date!

Din cele 20 de firme prezente, extrem de putine au oferit locuri de munca. Aproape jumatate dintre angajatori erau institutii sau firme de stat – Inspectoratul Scolar Judetean, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Directia Judeteana de Sport, iar cum in sectorul de stat nu e posibila angajarea – posturile vacante din institutiile publice fiind, in continuare, blocate – prezenta lor a fost inutila.

Asa incât, Muzeul de Stiintele Naturii „Ion Borcea“, prezent la Târg chiar prin directoarea Gabriela Gurau, oferea posturi pe baza de… voluntariat!

Chiar daca din sectorul privat erau firme cunoscute – Aerostar, E.ON -, acestea ofereau doar sperante in viitorul indepartat. „Deocamdata nu avem nici un post liber. Dar ii vom inscrie pe solicitanti in baza de date si când va fi nevoie ii vom chema pentru o eventuala angajare“, spune psiholog Teodora Placinta.

Concluzia Târgului de Joburi a venit de la un angajator: „Putem sa le oferim studentilor si luna de pe cer. Numai ca trebuie sa vina cu scara de acasa“.

Articolul integral în Deşteptarea

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.