Adrian Mititelu: Dacă nimeni nu cumpără nimic, cui să scad preţul?

„Dacă acum şapte luni, în 30 de zile aveam unu, doi cumpărători interesaţi să cumpere, de patru luni nu mă întreabă nimeni nimic. Am vândut foarte multe terenuri în intravilanul municipiului Craiova şi mai am terenuri, proprietăţi foarte multe, dar în acest moment piaţa este închisă”, mărturiseşte într-un interviu pentru [block]0[/block] omul de afaceri Adrian Mititelu.

Acesta spune că este foarte afectat de criza imobiliară, pentru că deţine multe proprietăţi în intravilanul municipiului Craiova, cu destinaţii mai apropiate de zona comercială.

Cererea pentru asemenea amplasamente comerciale este zero acum. Eu mă gândeam să dezvolt anumite proiecte rezidenţiale, dar acum mi-a trecut această idee. Am nişte proprietăţi foarte bine cotate, însă acum mi-e teamă să iau anumite decizii investiţionale pentru că nu ştiu ce o să se întâmple cu piaţa. Cred că o să mai avem de suferit”, a precizat Mititelu.

Întrebat dacă a încercat varianta reducerii preţurilor, omul de afaceri a răspuns:
Dacă nimeni nu te întreabă de nimic, cui să scad preţul? Terenurile pe care le am eu sunt pentru o categorie de firme care vor să dezvolte în domeniul rezidenţial de lux sau comercial pentru că sunt vaduri foarte bune. Ori acei investitori în acest moment sunt blocaţi în proiecte pe care le au în derulare.

E puţin probabil ca în acest an sau în următorii doi ani, cineva din acest domeniu să investească în Craiova la nivelul pe care mi-l doresc eu. Aşa că mie nu îmi rămâne decât aşteptarea„.

Cât despre piaţa locuinţelor, Adrian Mititelu spune că situaţia s-a schimbat, mai ales în privinţa apartamentelor vechi.

„Au apărut foarte mulţi antreprenori, foarte multe construcţii noi, foarte mulţi au crezut că dacă construiesc locuinţe noi se vor umple de bani, pentru că raportul de câştig era foarte mare, investeai 20.000-30.000 euro şi primeai 80.000-100.000 euro, chiar şi 120.000 euro.


Au apărut foarte mulţi dornici să construiască, să vândă şi dintr-o dată raportul s-a schimbat, mult mai mulţi cei care vor să vândă, decât cei care vor să cumpere.

De aceea, zic că în viitor apartamentele, mai ales cele mai vechi vor scădea, vor ajunge la preţuri chiar derizorii. În opinia mea, în 10-12 ani vor fi la preţuri de 10.000-15.000 euro per bucată, dacă nu chiar mai puţin”.

Citește și
1 Comentariu
  1. Elena! spune

    Domnule draga!Stai linistit ca no sa vezi o garsoniera la 10.000 euro…Asteapta D-ta sa ajungem in 2012 cind strainii vor putea cumpara pamint si case cu buletinul…..Atunci o sa fie frumos….Cumperi un bloc de garsoniere vechi ,darimi si faci altul…..Asa ca esti D-ta un om fericit si cu mult noroc daca poti astepta pina atunci

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.