AOAR: Statul costă tot mai mult şi apasă pe companii

Statul ar trebui sa-si reduca cheltuielile, iar fundamentele economiei ar trebui reorganizate, altfel riscam sa pierdem investitorii straini, au spus participantii la Conferinta Anuala a Doctoranzilor in Stiinte Economice.

„Avem un stat care costa tot mai mult si care apasa pe mediul economic sa ii plateasca cheltuielile. Daca structurile actuale continua, economia se va prabusi sub greutatea statului”, a declarat Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

El a adaugat ca statul cheltuieste prea mult cu functionarii publici si ca, inainte de a isi permite sa faca acest lucru, ar trebui sa se intrebe si cati muncitori exista care sa sustina salariile functionarilor.

„Pana nu se reorganizeaza fundamentele economiei, nu numai reducand cheltuielile statului, ci si in cadrul mediului de afaceri care trebuie sa permita intreprinzatorilor straini si romani sa produca in tara, nu se va schimba nimic. Riscam sa se termine criza globala si noi sa ramanem tot in criza”, a spus Emanuel Odobescu, directorul general adjunct al Piraeus Bank.

„Bancile straine si investitorii straini se vor plictisi sa tina bani intr-un stat si intr-o economie dezorganizata. Spre deosebire de tarile dezvoltate, la noi Codul Fiscal se schimba de doua, trei ori pe an”, a spus Odobescu. In opinia sa, investitiile in productie ar trebui reorientate catre domenii precum agricultura, si mai putin catre constructia de masini.

Articolul integral în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.