Au fost semnate contracte cu o valoare de 766 milioane euro prin POR

Un numar de 299 de contracte de finantare, in valoare totala 766 milioane de euro, contracte cu finantare prin Programul Operational Regional, au fost semnate pâna la data de 8 mai, a anuntat joi, la Poiana Brasov, ministrul Dezvo ltarii, Vasile Blaga.

“Ritmul contractarii a crescut vizibil in 2009.

Daca pâna la sfârsitul lui 2008 au fost semnate 40 de contracte (din care 15 de asistenta tehnica), in primele patru luni ale acestui an au fost semnate 259 de contracte. Practic, semnam contracte de finantare in valoare medie de 25 de milioane de euro pe saptamâna”, a spus Blaga.

Ministrul a deschis joi, 14 mai 2009, la Poiana Brasov, lucrarile primului Comitet de Monitorizare al Programului Operational Regional din acest an.

Reuniunea Comitetului de Monitorizare va dura doua zile, perioada in care vor fi discutate aspecte legate de stadiul implementarii, masurile intreprinse pâna in prezent si perspectivele financiare al programului.

În cadrul evenimentului, ministrul Vasile Blaga a declarat ca s-au inregistrat pasi semnificativi in evolutia programului.

Vasile Blaga a aratat ca cea mai solicitata axa ramâne cea referitoare la infrastructura de transport (Axa 2), astfel incât intreaga alocare financiara pe axa pentru cei sapte ani, a fost acoperita de proiectele finantabile deja depuse.

De asemenea, ministrul a atras atentia asupra faptului ca exista dezechilibre sesizabile in ceea ce priveste activitatea regiunilor si interesul aratat pentru domeniile de interventie ale programului.

“La Comitetul de Monitorizare din toamna, in functie de gradul de utilizare pe domenii de interventie si regiuni, vom propune, daca va fi cazul, realocari ale fondurilor, in interiorul domeniilor de interventie, si de la regiunile neinteresate catre cele mai active.

Aceste hotarâri vor fi luate pe baza recomandarilor Raportului de Evaluare Intermediara a Programului.”, a subliniat Vasile Blaga.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.