Câte 700 de milioane de lei vechi amendă pentru primarii cu radare „ilegale”

Primarii din localităţile sucevene Drăguşeni, Dumbrăveni şi Forăşti, Vasile Cepoi, Ioan Pavăl şi Brăduţ Avramia, au fost amendaţi de inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), cu câte 700 de milioane de lei vechi, pe motiv că nu au respectat legislaţia referitoare la achiziţiile publice atunci când au instalat radarele fixe în comunele lor.

Cei trei primari sunt hotărâţi să conteste amenzile în instanţă în termen de 15 zile, fiind convinşi că vor câştiga, pentru că, atunci când au încheiat contractele cu firma Codec, din Cluj, au respectat ceea ce prevede legea. Primarii au spus că inspectorii de la Bucureşti au venit cu intenţia precisă de a-i amenda şi au rămas surzi la solicitarea lor de a le da doar un avertisment.

Până acum, din amenzile pentru depăşirea vitezei de 70 km/oră în Drăguşeni s-au încasat aproape 900 de milioane de lei vechi. Din această sumă, 35% ar trebui să revină Consiliului Local Drăguşeni şi restul firmei Codec, cea care a venit cu echipamentele, dar până la finalizarea litigiului primăria nu intenţionează să scoată vreun ban din cont.

Ca sume încasate din amenzi pentru depăşirea vitezei legale, Consiliul Local din Forăşti stă cel mai bine, cu 1,8 miliarde de lei vechi în cont la Trezorerie.

În total, în două luni, cele trei primării au încasat din amenzile radar aproape patru miliarde de lei vechi, deci aproape 100.000 de euro.

Primarul de la Dumbrăveni, Ioan Pavăl, susţine că a invitat reprezentanţii firmei Codec pentru a discuta despre rezilierea contractului pe cale amiabilă, după care va scoate achiziţia aparatelor radar pe SEAP(sistemul electronic de achiziţii publice).
„Dacă va câştiga Codec, bine, dacă nu, cumpăr de la alţii. Altfel, se circulă prin comună cu viteză de autostradă”, a mai spus primarul Pavăl.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.