Conflict între doi „rechini” imobiliari din Iaşi

Dezvoltatorii a două proiecte imobiliare „vecine”, construite în Iaşi, pe Aleea Mihail Sadoveanu (în zona Copou), au început să-şi „dea ghionturi” în instanţă. Iniţiatorul conflictului juridic este omul de afaceri Bogdan Cihodaru, cel care a cerut judecătorilor să anuleze o Hotărâre de Consiliu Local din luna ianuarie 2009 prin care unul dintre concurenţii săi, firma Shiran, a primit drepturi suplimentare pentru a construi un ansamblu rezidenţial pe Aleea Mihail Sadoveanu, scrie Ieşeanul.

Proiectul Shiran se află în imediata vecinătate a proiectului deţinut de Cihodaru care afirmă că Planul Urbanistic Zonal votat în favoarea lui Shiran a încălcat dreptul său de proprietate prin faptul că două parcele pentru care deţine drept de servitute au fost incluse de vecin în proiectul său.

Mai mult, Bogdan Cihodaru contestă şi regimul de înălţime mărit pentru Shiran până la 36 de metri. „Construcţiile noastre vor fi umbrite în întregime, neavând iluminat natural”, afirmă Cihodaru în acţiune, semnată alături de un alt proprietar de teren în zonă, familia Ciprian şi Alina Cojocaru.  Primul termen al procesului va avea loc pe 2 iunie 2009.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.