Cum „s-a evaporat” laptopul lui Nemirschi din minister

– Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, şi doi dintre subalternii săi au fost „uşuraţi” de hoţi de laptopurile de pe birouri, sub ochii „vigilenţi” ai angajaţilor celor două firme care asigurau, la acel moment, paza instituţiei.

Aşa susţin surse din poliţie, potrivit cărora furtul a fost comis, cel mai probabil, în timpul minivacanţei de 1 Mai, dar a fost reclamat anchetatorilor mai târziu, când ministrul şi secretara lui s-au întors la birou şi au constatat că le-au dispărut computerele.

În timp ce ministrul este „prea ocupat” să stea de vorbă cu reporterii EVZ pe această temă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dragoş Năcuţă, se abţine de la comentarii pe motiv că „dispariţia laptopurilor nu este un subiect de presă”.

Mai mult, Florin Lungu, reprezentantul societăţii Ronin Protect (una dintre cele două firme care asigurau, la acea dată, paza instituţiei) afirmă că nu ar fi existat, de fapt, niciun furt şi că e posibil ca laptopurile să fi fost scoase din instituţie „în timpul programului de lucru”.

Îl contrazic însă poliţiştii Secţiei 14 din Capitală care au primit o sesizare, pe 4 mai, potrivit căreia din biroul ministrului Nicolae Nemirschi, din cel al secretarei sale şi al unui alt subordonat au fost furate trei laptopuri, prejudiciul fiind estimat la 15.000 de lei.

„Bănuim că furtul a fost comis în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai. La acel moment, paza instituţiei era asigurată de societatea Ronin Protect, în dimineaţa următoare, la ora 8.00, fiind preluată de angajaţii societăţii Security International Agency Services SRL. Nu putem vorbi despre o spargere, întrucât nu existau urme de forţare a uşilor sau ferestrelor”, au precizat sursele citate. „Am prelevat probe şi se derulează expertize criminalistice şi traseologice, care sperăm să ne conducă la hoţi”, au explicat şi oficialii Poliţiei Capitalei.

Continuarea în Evenimentul Zilei

loading...

Citește și
Loading...

2 Comentarii
  1. Lucian spune

    Deci s-au furat trei laptopuri, in valoare totala de 15000 de lei. Ma intreb ce fac analfabetii din minister cu asa laptopuri valoroase. Ori s-au cumparat la preturi umflate. Si inca un amanunt. Disparitia lor nu e un subiect de presa. Ba, domnilor, e subiect de presa, ca va bateti joc de banul public

  2. Beatrice spune

    probabil ca jucau solitaire,ca oricum nu le-au cumparat din banii lor,si sunt sigura ca s-au dedus din impozit

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.