EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Instanţa a anulat investigaţia împotriva Colgate-Palmolive România

0

Ordinul Consiliului Concurentei cu privire la deschiderea unei noi investigatii privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Colgate-Palmolive Romania pe piata produselor de ingrijire orala si personala a fost anulat de Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ), informeaza un comunicat remis joi de catre casa de avocatura Tuca Zbârcea & Asociatii.

În data de 12 mai, Înalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul formulat de Colgate- Palmolive Romania, prin avocatii Tuca Zbârcea & Asociatii si a anulat Ordinul emis in luna februarie 2007 de Consiliul Concurentei cu privire la deschiderea unei noi investigatii privind un posibil abuz de pozitie dominanta, precedenta investigatie fiind instrumentata si finalizata in favoarea societatii in perioada 2004-2005.

Este pentru prima data când o instanta de judecata anuleaza un ordin al autoritatii de concurenta din România cu privire la deschiderea unei investigatii.

“Succesul echipei noastre in acest dosar, a carui judecata a durat doi ani de zile, instituie un precedent extrem de important care, speram noi, va inlesni munca altor avocati ce vor avea de pledat o cauza similara.

Anularea unui Ordin de (re)deschidere a unei investigatii emis de autoritatea de concurenta lanseaza un capitol nou in practica legata de activitatea Consiliului Concurentei si reprezinta totodata o decizie curajoasa a instantei supreme”, ne-a declarat Ioana Hrisafi-Josan, avocat asociat la Tuca Zbârcea & Asociatii.

Fata de aceasta situatie, Alexe Gavrila, vicepresedinte al Consiliului Concurentei, a afirmat, intr-un comunicat remis joi, ca investigatia declansata prin ordinul 36/2007 nu reprezinta redeschiderea unei investigatii mai vechi, ci declansarea unei noi investigatii, din oficiu, pe baza unor informatii noi cu privire la un posibil abuz de pozitie dominanta al companiei Colgate – Palmolive.

În acest context, Tuca Zbârcea & Asociatii afirma ca instanta suprema a constatat ca respectivele informatii nu indeplinesc conditiile legale pentru a determina declansarea unei noi proceduri de investigatie, ceea ce a dus la anularea acestei proceduri.

Consiliul Concurentei sublinaiza ca “prin ordinul de declansare a unei investigatii nu se constata o incalcare a legii, ci doar se creeaza cadrul procedural in care urmeaza sa se efectueze analiza de catre autoritatea de concurenta”.

În cadrul respectivei proceduri, in afara investigatiei propriu-zise are loc si audierea agentilor economici implicati, iar abia ulterior Plenul Consiliului Concurentei adopta o hotarâre, care se concretizeaza intr-o decizie, care poate fi contestata.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.