EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Unde mergem în vacanţa de vară – sugestii şi preţuri

0

Grecia, Turcia, Bulgaria, Croaţia şi Spania rămân şi anul acesta în topul preferinţelor pentru petrecerea vacanţei de vară în străinătate, în timp ce litoralul românesc reprezintă alegerea majorităţii celor care nu pleacă din ţară, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

Ordinea în clasament diferă de la o agenţie la alta, pentru că fiecare are o strategie proprie de preţuri, însă ţările rămân aceleaşi.”Într-un clasament al vacanţelor în funcţie de vânzări, Grecia, cu Halkidiki şi Riviera Olimpului, este pe primul loc, urmată de Croaţia şi Bulgaria„, a declarat Marius Usturoiu, directorul agenţiei Mareea.

Anul acesta, patronii agenţiilor au pregătit şi oferte „de criză”, cum este, spre exemplu, pachetul de şapte nopţi pentru Paralia Katerini, cu autocarul. Se plătesc 99 euro şi merg de fapt două persoane. Şi Santorini intră la categoria de oferte speciale, costul unul pachet turistic fiind de 229 de euro/persoană pentru şapte nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun plus biletul de avion.

La Eximtur, cel mai ieftin este pachetul turistic pentru Bulgaria (în jur de 136 de euro), iar cel mai scump este cel pentru Turcia (437 de euro).

Agenţiile au tot felul de oferte speciale pentru cei care vor să-şi ia copiii cu ei în vacanţa din străinătate. De exemplu, cine pleacă în Malta în luna iulie nu va plăti nimic pentru copilul de până în 12 ani, însă facilitatea este oferită numai în cazul anumitor hoteluri. O altă agenţie dublează oferta: primul şi al doilea copil de până în 15 ani au gratuitate la unele hoteluri de trei stele din Halkidiki. Sunt şi promoţii în care copilul sub 12 ani are biletul de avion asigurat şi nu plăteşte nici taxele de aeroport, pe destinaţiile charter ale agenţiei respective.

Articolul integral în Gândul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.