EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Cine o va moşteni pe cea mai bogată femeie din Asia?

0

Procesul in urma caruia se va cunoaste mostenitorul averii Nine i Wang Kung Yu-sum, femeia cea mai bogata din Asia si personaj pitoresc, abia s-a deschis si este deja pe primele pagini ale presei din Hong Kong, scrie cotidianul francez Le Monde.

Nina Wang, care a murit in aprilie 2007 de cancer la vârsta de 69 de ani, a lasat o avere estimata la 6,5-13 miliarde de dolari americani, mostenita de la sotul ei, fondatorul imperiului imobiliar Chinachem din Hong Kong. Justitia va trebui sa decida daca Wang a dorit sa lase intreaga sa avere fundatiei de caritate Chinachem, administrata de fratele si surorile sale, sau consilierului sau personal in feng shui.

Când a fost diagnosticata cu cancer in 2004, Nina Wang a devenit ceva mai superstitioasa si a recurs la serviciile lui Tony Chan Chun-chuen, om de afaceri, pentru a-i organiza viata in functie de principiile feng shui, arta chineza de armonizare a energiilor.

Tony Chan cere intreaga mostenire.
El spune ca Nina Chang a semnat in 2006 un testament prin care-i incredinta intreaga avere. Însa un alt testament, din 2002, lasa miliardele fundatiei de caritate Chinachem.

Avocatii fundatiei au incercat sa convinga instanta de lipsa valorii juridice a documentului prezentat de Tony Chan. Potrivit opiniei lor, Wang, bolnava deja in 2006, n-ar fi putut semna un asemenea act. Ar fi vorba mai degraba de un element utilizat in cadrul unei “ceremonii de prelungire a vietii”, organizate de Tony Chan.

Legaturile lui Tony Chan cu Nina Wang ar trebui si ele discutate in cele mai mici amanunte. Tony Chan pretinde ca a avut o relatie indelungata cu Wang si ca cei doi au incercat sa aiba un copil.

Existenta unei legaturi ar putea legitima pretentiile la mostenire si sa dea sens testamentului prezentat Curtii. Dar avocatii fundatiei Chinachem considera ca Chan a câstigat deja destul – 2 miliarde de dolari Hong Kong primiti pentru sfaturile sale feng shui.

Procesul nu va fi lipsit poate de dezvaluirea unor aspecte din viata Ninei Wang, personaj care i-a intrigat multa vreme pe locuitorii din Hong Kong. În vechea colonie britanica, era cunoscuta pentru felul in care se imbraca – codite impletite si fuste scurte, foare colorate -, aspect imortalizat printr-o statuie din fata sediului companiei Chinachem.

Mai era cunoscuta prin felul de viata cumpatat, in contrast cu marea sa avere. Wang isi cumpara hainele din magazine populare si era adepta McDonalďs.

Miercuri 13 mai, in a treia zi a audierilor din procesul care ar trebui sa dureze opt saptamâni, Heng Kim Thiam, martor al Chinachem, a spus Curtii ca Nina Wang regreta ca nu a primit Premiul Nobel pentru pace.

El a adaugat ca Wang s-a folosit de influenta pe care o avea pentru a incuraja guvernul chinez si pe dalai lama sa inceapa discutii. Nu a stiut sa spuna daca eforturile ei au avut succes.

Presa din Hong Kong a scris ca acest razboi juridic pentru imperiul Chinachem aminteste in mod ciudat de un altul.
În 1999, la noua ani dupa a doua sa rapire, Teddy Wang, sotul Ninei si fondator al Chinachem, a fost declarat mort, fara sa-i fie gasit cadavrul.

Socrul Ninei Wang avea si el pretentii la mostenire si a ins istat pentru ca justitia sa declare moartea miliardarului pentru a permite deschiderea succesiunii.

A urmat un serial judiciar cu salturi spectaculoase. Cea care era numita in Hong Kong “Little Sweetie” s-a luptat pâna in 2005, când, prin hotarârea tribunalului, a devenit cea mai bogata femeie din Asia, incheie cotidianul Le Monde.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.