EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Gazprom propune Europei trecerea la sistemul de gazoducte offshore

0

Gigantul rus din domeniul gazelor naturale Gazprom propune Uniunii Europene trecerea de la sistemul continental de gazoducte la cel off-shore, relateaza vineri RIA Novosti, citând un responsabil Gazprom. “A aparut necesitatea trecerii la o logistica a comertului cu gaze care sa corespunda realitatii din zilele noastre”, a mentionat reprezentantul Gazprom, al carui nume nu se specifica.

“Daca pâna acum pentru aprovizionarea cu gaze prin sistemul gazoductelor continentale era suficienta, in conformitate cu mode lul politic al Europei postbelice consfintit de Conferinta de la Ialta (1945), asigurarea securitatii energetice din zilele noastre trebuie sa se realizeze in baza constructiei sistemului de gazoducte offshore, menit sa diminueze la minimum riscurile de tranzit”, a subliniat responsabilul Gazprom citat.

În acest context, interlocutorul RIA Novosti a remarcat ca “gazoductele pe sub mare asigura o durabilitate mai mare a contractelor, precum si un volum previzibil al livrarilor de gaze”, cu referire la proiectele de gazoducte rusesti Nord Stream (pe sub Marea Baltica) si South Stream (pe sub Marea Neagra).

Conductele maritime livreaza gaze Europei de peste 30 de ani, ele reprezentând o solutie optima, in opinia oficialului rus citat, din punctul de vedere al securitatii pe toate planurile – tehnic, economic si ecologic. Gazoductele pe sub mare asigura 45% din importurile de gaze naturale ale Uniunii Europene. Numai pe sub Marea Nordului trec peste 7.000 de km de conducte, noteaza agentia de presa citata.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.