Ilie Şerbănescu: Economia nu poate fi salvată de Guvern, ci de capitalul străin

Guvernul poate sa propuna masuri pentru relansarea economiei, insa controlul este detinut de capitalul strain, a declarat, vineri, analistul economic Ilie Serbanescu.
“Guvernul poate sa propuna masuri, poate face scenarii, dar nu are pârghiile necesare pentru relansarea economiei.

Bugetul de stat nu poate salva economia. Stapânul este capitalul strain, care are controlul in toate sectoarele de forta ale economiei. Daca ne indreptam atentia catre cineva care sa faca ceva cu economia, trebuie sa ne adresam la capitalul strain, nu Guvernului”, a afirmat Ilie Serbanescu.

De asemenea, analistul economic a precizat ca, in general, guvernul române sc nu poate fi comparat cu cel francez, care detine pârghiile necesare pentru a influenta evolutia economiei.

Produsul Intern Brut a scazut cu 6,4%, in primul trimestru din anul 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008 si s-a redus cu 2,6% fata ultimul trimestru al anului trecut, potrivit estimarilor Institutului National de Statistica (INS).

În urma negocierilor cu FMI si UE, Guvernul a modificat bugetul public pe o proiectie de scadere a economiei cu 4% in 2009, dupa ce initial bugetul a fost construit pe o crestere economica de 2,5%. Proiectia initiala a BNR pentru cresterea economica a României in 2009 era de 2-2,3%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.