Proiectul “Drumul Vinului” a fost declarat eligibil

Proiectul intitulat “Drumul Vinului, Paulis – Ghioroc – Covasânt – Siria”, depus de Consiliul Judetean Arad, a fost declarat eligibil de catre Agentia de Dezvoltare Vest, urmatoarea etapa fiind aceea a evaluarilor tehnice si financiare.
Proiectul a fost depus in cadrul Programului Operational Regional- Axa Prioritara 2 si are o durata de realizare de 24 de luni.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 15 milioane de euro, dintre care 11 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regionala, 1,7 milioane de euro de la bugetul de stat si 2,7 milioane de euro de la Consiliul Judetean.

Potrivit presedintelui Cons iliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, in cadrul acestui proiect este prevazuta modernizarea infrastructurii rutiere, respectiv reabilitarea drumului judetean Paulis – Siria, cât si a 4  poduri de pe acest tronson.

Tot in cadrul proiectului este prevazuta si modernizarea drumului judetean DJ 708C Sâmbateni – Ghioroc, respectiv modernizarea infrastructurii rutiere, inclusiv a pasajului peste calea ferata din localitatea Ghioroc.

“Uniunea Europeana asigura finantare inclusiv pentru pro iecte care ajuta la pastrarea identitatii nationale, promovarea traditiilor si a datinilor “Drumul Vinului” fiind un astfel de proiect, care va dezvolta atât infrastructura, cât si potentialul turistic al traseului Paulis – Siria”, a spus presedintele Consiliului Judetean Arad.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.