EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Societăţile imobiliare descoperă investiţiile în cimitire

Societatea imobiliara Hoek van Holland din Olanda pare sa fie prima organizatie de acest tip din tara care s-a apucat sa investeasca in cimitire, scrie ziarul olandez Algemeen Dagblad.

În acest scop, directorul societatii, Bas Molenaar, a semnat joi, 14 mai, o declaratie de intentii comuna cu conducerea districtuala, in urma colaborarii urmând sa fie largita capela mortuara situata pe terenul cimitirului, pe Kerkhofweg (Calea Cimititrului).

Secretarul adjunct al administratiei districtuale, dna Hestia Reukema, a calificat semnarea actului drept “un pas mare”, dat fiind ca proiectul unei sali mortuare mai ample se afla de mai multa vreme pe lista de dorinte a comunitatii.

Pentru societatea imobiliara aceasta este, de asemenea, o buna sansa, organizatiile de acest fel aratând ca nu se mai ocupa doar de locuinte, spunea consultantul in materie de strategie Clemens van Soest, adaugând ca societatea imobiliara la care lucreaza se preocupa de intreaga sfera de viata iar atunci când sala mortuara nu mai corespunde necesitatilor, ea este disponibila sa colaboreze la schimbarea situatiei.

Cladirea actuala de pe terenul cimitirului din Hoek van Holland (sud-vest) este considerata prea mica, beneficiind de prea putine toalete si neavând un spatiu pentru familie. Aici se adauga faptul ca inmormântarile care au loc in district se bucura de un interes peste medie, motiv pentru care ele sunt mutate frecvent in localitatea Gravenzande.

Crestin-democratii din CDA au initiat acum câteva luni o actiune de strângere de semnaturi, pentru a atrage atentia in favoarea unei sali mortuare mai mari. Potrivit lui Reukema, aceasta actiune nu a adus nimic, administratia orasului Rotterdam, de care tine districtul, neavând pur si simplu mijloacele necesare pentru restructurarea pe termen scurt a cimitirului. Astfel, pentru a accelera construirea de noi amenajari pe terenul cimitirului a fost imp licata societatea imobiliara respectiva.

Societatea imobiliara a pus insa conditii pentru colaborarea sa, dorind sa accentueze ca nu a devenit bancherul unui district ci doreste investirea responsabila a banilor. Nu se stie inca despre câti bani este vorba. Soest afirma ca suma nu va depasi probabil câteva zeci de mii de euro, totul depinzând insa de cum va arata noua sala, si anume daca va trebui doar extinsa cea veche sau construita una noua.

Soest anunta ca va avea loc o dezbatere intre district, organizatiile de pompe funebre, biserici si societate, partile implicate urmând ca vara aceasta sa elaboreze un proiect pentru noua sala mortuara.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata