Boc vrea ca România să adere la moneda euro în 2014

Primul ministru Emil Boc a declarat, duminica, la Timisoara ca doreste ca tara noastra sa adopte moneda europeana in 2014, deoarece “statele europene care au moneda euro trec mult mai usor peste criza economica pe care o are si România si restul lumii”.

Aflat la Timisoara, la lansarea candidatilor PD-L pentru alegerile europarlamentare, seful Guvernului a afirmat ca PD-L este singurul partid politic din România care are un program politic coerent pentru europarlamentare, care porneste de la necesitatile României.

“În esenta, programul nostru politic este axat pe ceea ce au nevoie românii: sa circulam in toata Europa, inclusiv in spatiul Schengen, fara restrictii si sa ne bucuram de toata libertatea de miscare a oricarui cetatean european, inclusiv in ceea ce priveste ocuparea locurilor de munca din toata Europa, asa cum se bucura toti europenii”, a spus Boc.

Citeste si:  Proiect de act normativ

Un alt obiectiv urmarit de PD-L este, potrivit premierului, eliminarea mecanismului de cooperare si verificare pe justitie – impus României prin Tratatul de aderare a tarii noastre la UE, pentru aceasta urmând a se implica si europarlamentarii PD-L.

“Astfel, nu va exista pericolul ca o sentinta data de o instanta judecatoreasca din România sa nu fie recunoscuta in Uniunea Europeana”, a argumentat Boc.

Urmatorul obiectiv amintit de premier se refera la depasirea crizei economice, impreuna cu “marea familie europeana”.
“UE si-a manifestat, deja, solidaritatea, prin disponibilitatea de a acorda asistenta financiara României, de cinci miliarde de euro, bani care vor fi utilizati de Guvern pentru investitii si salvarea locurilor de munca ale românilor.

Citeste si:  Euro a depăşit pragul de 4,6 lei

În acelasi timp, avem datoria ca atragerea fondurilor europene sa fie o prioritate pentru europarlamentarii nostri si pentru Guvernul national”, a explicat premierul.

Emil Boc a adaugat ca cele cinci miliarde de euro vor schimba din temelii România, iar Cabinetul pe care-l conduce a reusit in primele patru luni sa depaseasca performantele vechiului Guvern, fiind totodata pe drumul cel bun din perspectiva atragerii fondurilor europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata