EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Crescătorii de animale riscă să rămâna cu laptele nevândut

0

Aproximativ 900 de crescatori de vaci din zona Întorsurii Buzaului risca sa ramâna cu laptele “pe stoc”, pentru ca nu indeplinesc standardele de calitate prevazute de Uniunea Europeana.

Pâna acum acestia au livrat laptele catre societatea Milkom din Saramas, insa, in urma unui recent control efectuat de organele sanitar-veterinare si de reprezentanti ai institutiilor europene, a rezultat ca acesta nu corespunde normelor europene din punct de vedere bacteriologic.

Inspectorii au recomandat firmei Milkom, aleasa aleatoriu pentru acest control, sa isi caute un alt furnizor de materie prima daca doreste sa-si desfaca in continuare produsele pe piata europeana.

Administratorul societatii, Paul Costaru, a declarat ca dorinta firmei este de a lucra cu producatorii din zona, insa este nevoita sa respecte legislatia europeana si, prin urmare, si fermierii vor trebui sa faca eforturi pentru a se alinia normelor sanitar-veterinare daca doresc sa ramâna pe piata.
“Noi nu putem prelucra decât lapte conform UE…

Este si in interesul lor (al fermierilor – n. r.) sa faca progrese, sa intre intr-o structura asociativa si sa furnizeze lapte de calitate”, a declarat Paul Costaru convins fiind ca situatia va fi depasita, daca si autoritatile se vor implica in sustinerea micilor producatori.

În cursul zilei de vineri prefectul judetului Codrin Munteanu si reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare s-au deplasat in zona pentru a gasi o solutie de salvare a crescatorilor de animale.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.