Se ieftineşte vizibil creditul de casă în lei

– Cele mai importante două bănci din România au tăiat până la 3% din dobânzile practicate la creditele ipotecare în monedă naţională

– La BCR,  modificările se aplică şi creditelor deja contractate

BCR şi BRD  au redus dobânzile la creditele de locuinţă în lei. Modificarea vine ca urmare a scăderii ratei medii a dobânzilor interbancare.

„Pentru toate creditele a căror dobândă depinde de nivelul ROBOR/EURIBOR este normal să se facă modificări de fiecare dată când se schimbă dobânzile medii. Aceste modificări se aplică atât creditelor din sold, cât şi celor noi“, au explicat reprezentanţii BCR.

BCR a aliniat dobânzile la noile condiţii de piaţă în cazul tuturor creditelor de locuinţă denominate în lei. Cea mai importantă reducere a fost aplicată la varianta Rezidenţial cu avans de 10% şi dobândă variabilă, acolo unde dobânda a scăzut de la 18,09 la 15,97% pentru cazul unui credit contractat pe 25 de ani.

La celelalte două produse cu dobândă variabilă, Rezidenţial şi Rezidenţial cu avans 0%, dobânda a scăzut cu 1,52%, la 15,77%, respectiv 16,17%.

În termeni de rată lunară, pentru un credit de 240.000 de lei contractat pe 25 de ani, efortul scade cu sume între 300 şi 400 de lei. Astfel, în cazul creditului Rezidenţial, rata se reduce de la 3.506 la 3.218 lei, la creditul Rezidenţial cu avans 10% scade de la 3.659 la 3.255 de lei, iar la Rezidenţial cu avans 0%, de la 3.582 la 3.294 de lei. Modificările se aplică şi creditelor deja contractate.

BRD, a doua bancă din România, a decis la rândul ei să reducă dobânzile la cele două produse de creditare imobiliară în lei. Astfel, creditul Habitat are o dobândă de 13,26%, cu peste 2,8% mai mică, iar varianta fără avans are o dobândă de 13,76% consemnând o reducere asemănătoare.

Continuarea în Cotidianul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.