„Top 100 toalete” care-i sperie pe turiştii străini

Cea mai mare problemă pe care o reclamă turiştii străini care vizitează România este absenţa toaletelor din zonele turistice, astfel că ANAT va începe o campanie prin care urmăreşte să identifice zonele deficitare la acest capitol, a declarat agenţiei Mediafax Corina Martin, preşedintele asociaţiei.

„Cea mai mare problemă pe care o reclamă turiştii străini care vin pentru diverse circurite în România este lipsa toaletelor în multe zone sau starea jalnică a unora dintre ele. Dacă vrem turişti străini în România, trebuie să începem cu toaletele”, a spus Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Ea a adăugat că preşedinţii celor opt regiuni în care este împărţită asociaţia au la dispoziţie o săptămână, începând de marţi, pentru a face „un top” al zonelor sau traseelor deficitare din punct de vedere al toaletelor.

„Trecem la treabă începând de mâine (marţi – n.r.). Vom face un top 100 al toaletelor, mai exact al zonelor din care lipsesc acestea, după care vom discuta cu autorităţile locale din acele regiuni şi cu Ministerul Turismului pentru a rezolva această problemă”, a afirmat preşedintele ANAT.

Aceeaşi situaţie şi la muzee

Corina Martin a mai spus că sunt şi multe muzee la nivel naţional, ale căror toalete sunt închise sau nefuncţionale, situaţie care nemulţumeşte turiştii care le vizitează.

„După ce le vom identifica, vom merge cu Ministerul Turismului şi cu presa şi vom arăta cu degetul acele toalete insexistente, sau groaznice, ca să vorbesc metaforic. După aceasta, va fi rândul autorităţilor locale să remedieze situaţia”, a completat Corina Martin.

Vicepreşedintele ANAT, Ciprian Popescu, spune că locaţiile care suferă cel mai mult la capitolul toalete sunt cetăţile medievale.

După ce că-l ducem pe turist pe nişte drumuri care nu fac decât să-i mărească aciditatea din stomac şi să-i crească nivelul crampelor, când ajunge acolo descoperă în loc de toaletă un lan de floarea soarelui. N-are rost să ne legăm de faptul că şi mititeii pe care i-a mâncat mai devreme au fost adormiţi, resuscitaţi şi criogenizaţi”, a spus Popescu.

Continuarea în Capital

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.