EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Insula Şerpilor, viitorul Las Vegas ucrainean?

0

Cabinetul de ministri ucrainean are la dispozitie trei luni pentru a decide unde sa amenajeze viitorul Las Vegas al Ucrainei, in acest sens fiind vehiculate mai multe variante, intre care Insula Serpilor, zona Cernobâl sau stepa din Crimeea, titreaza luni publicatia ucraineana Segodnia.

Rada Suprema de la Kiev (parlamentul unicameral) a votat la sfârsitul saptamânii trecute un proiect de lege prin care in Ucraina sunt interzise jocurile de noroc si cazinourile in afara unei zone special amenajate.

Deputatul Valeri Pisarenko, din partea Blocului Iulia Timosenko (BIUT), initiatorul proiectului de lege respectiv, a declarat ca se intentioneaza crearea unui analog ucrainean al Las Vegasului din SUA, unde vor fi concentrate toate automatele de jocuri mecanice, cazinourile si structura aferenta.

“Este important ca zona aleasa sa fie una fara perspective, departe de marile centre urbane, un teren inapt pentru agricultura”, a opinat Pisarenko, in opinia caruia viitorul Las Vegas ucrainean ar urma sa fie construit in una dintre cele patru zone propuse de el: o regiune indepartata din Donbass (est), o zona de la granita de vest a Ucrainei, regiunea Cernobâl si Crimeea.

Sudul Ucrainei este locul optim pentru ridicarea unui Las Vegas ucrainean, considera la rândul sau deputatul Anatoli Kinah, din partea Partidului Regiunilor (rusofon, de opozitie).

Kinah, presedintele Uniunii industriasilor din Ucraina, propune ca selectia sa se faca intre litoralul Marii Azov, Insula Serpilor din regiunea Odesa sau zona de stepa din Crimeea.

“În textul de lege votat de Rada Suprema nu exista nici un cuvânt ca va exista doar un singur centru unde vor fi transferate toate cazinourile si jocurile de noroc.

Astfel, cine va veni cu cel mai mare geamantan de bani acela si va decide unde va fi viitorul Las Vegas ucrainean”, a opinat deputata Xenia Liapina, din partea Ucrainei Noastre-Autoapararera Populara, o oponenta a interzicerii jocurilor de noroc.

Publicatia Segodnia aminteste ca in 2005 premierul Republic ii Autonome Crimeea, Anatoli Matvienko, propusese interzicerea jocurilor de noroc in peninsula si concentrarea acestora in zona de stepa a Crimeii.

“Mi-am programat deja o intrevedere cu premierul Iulia Timosenko pentru a lua in discutie aceasta idee”, a afirmat pentru ziarul citat Matvienko, care enumera printre avantaje faptul ca Peninsula Crimeea este usor de controlat. Însa, in opinia sa, centrul de cazinouri ar trebui sa fie construit undeva in stepa deschisa, departe de rutele aglomerate.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.