Se va plăti TVA pe maşinile cumpărate din străinătate

Cei care si-au cumparat masina din strainatate si nu au platit TVA in tara respectiva vor fi obligati sa plateasca in Romania, potrivit unei Ordonante de Urgenta.

In caz contrat, masina nu va putea fi inmatriculata. Astfel, este schimbata legea datorita careia multi romani si-au permis sa cumpare un automobil din strainatate, fara a plati, niciodata, taxa pe valoarea adaugata.

Prin aceasta lege, cumparatorii reuseau sa economiseasca 19 procente din pretul masinii.

Potrivit OG adoptate de Guvern, care intra in vigoare in aceasta saptamana, cei care isi cumpara masina in tarile din Uniunea Europeana trebuie sa plateasca TVA-ul la administratia financiara de care apartin.

Citeste si:  Cea mai mare lecţie de prim ajutor

“Persoanele fizice care cumpara autovehicule din tarile intracomunitare vor trebui sa se prezinte la ANAF pentru a primi un certificat care sa ateste plata TVA si cu acesta sa se prezinte la serviciul de inmatriculari”, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Masura va fi introdusa in noul Cod Fiscal si urmareste combaterea evaziunii fiscale in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi, realizate de persoane fizice care cumpara autovehicule din tarile intracomunitare, pe care le pot inmatricula fara a face dovada platii TVA in România, au precizat reprezentantii ANAF.

Citeste si:  Argeş: Cristian Cioacă a cerut să fie judecat în libertate
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata