EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Actul normativ privind reducerea cheltuielilor bugetare, retrimis la comisie

0
Raportul final asupra proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 223/2008 privind unele masuri de reducere a unor cheltuieli bugetare a fost retrimis la Comisia de buget, finante, banci a Camerei Deputatilor din cauza unor inadvertente legate de redactarea acestui document.
Potrivit presedintelui de sedinta, democrat-liberalul Ioan Oltean, termenul de finalizare a noului raport este de doua saptamâni.

În cadrul dezbaterilor generale, deputatul liberal Eugen Nicolaescu a aratat ca actul normativ privind masurile de reducere a unor cheltuieli bugetare este “si imoral si pervers”.
Nicolaescu spune ca una din prevederile proiectului de lege se refera la retragerea fondurilor provenite din TVA ramase in folosinta administratiilor locale.
“Acest guvern clameaza mai mult decât oricine autonomia locala si necesitatea descentralizarii ei in fapt. În practica, ace st guvern procedeaza invers. În actul normativ pe care-l discutam exista o prevedere potrivit careia fondurile ramase la sfârsitul anului 2008 care au fost transferate administratiilor locale din TVA sunt retrase.
Se constata astfel ca primarii ramân de fapt cu buza umflata si nu mai pot sa-si indeplineasca obligatiile pe care le aveau si mai ales ceea ce se angajasera sa faca”, a subliniat Nicolaescu.
El a adaugat ca in expunerea de motive a proiectului de act normativ nu se face “niciun fel de referire la aceasta prevedere”. Nicolaescu a observat, de asemenea, ca la capitolul “impact economic”, initiatorii nu au mentionat nimic. “Cu alte cuvinte se ia o masura degeaba”, a conchis ironic Nicolaescu.
În expunerea de motive se arata ca din cauza cresterii numarului de posturi din sectorul bugetar si a majorarilor salariale este necesara stoparea angajarii de personal in sectorul bugetar prin concurs sau examen, demers care, potrivit initiatorilor, ar avea ca efect pe de-o parte reducerea cheltuielilor bugetare, iar pe de alta parte directionarea resurselor umane catre alte sectoare.

“În scopul reducerii cheltuielilor bugetare, prin proiectul de ordonanta de urgenta se instituie obligativitatea pentru toti ordonatorii principali de credite de a reduce cu 15% cheltuielile cu achizitionarea de bunuri si servicii, fata de nivelul ace stora aprobat pentru 2008”, se mentioneaza in documentul citat.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.