Administraţiile locale care nu vor organiza la timp licitaţiile vor rămâne fără bani

Administratiile locale care nu vor organiza la timp licitatii pentru lucrarile de infrastructura din bani guvernamentali vor avea o problema, in sensul ca le vor fi retrase fondurile, a avertizat, marti, premierul Emil Boc.

Acesta a aratat ca Guvernul a alocat foarte multi bani pentru administratiile locale in baza Ordonantei 7, pentru mediul rural, pentru programul de reabilitare termica a blocurilor, precum si pentru drumuri judetene.

“Daca administratiile locale nu vor organiza la timp licitatiile pentru ca investitiile acestea sa produca efectul pe care-l dorim in economie, atunci vom fi nevoiti sa retragem acele sume de la administratiile care nu stiu sa le cheltuiasca si sa dam aceste resurse financiare acelor administratii care stiu sa organizeze licitatii si sa faca investitii publice”, a spus Boc.

El a precizat ca aceleasi masuri vor fi aplicate si administratiei centrale, afirmând ca, la sfârsitul trimestrului doi, Guvernul va face o analiza foarte “riguroasa” cu privire la investitiile realizate de ministere.

“Ministerele care nu vor fi in stare sa cheltuiasca pe investitii banii alocati vor avea si ele o problema, in sensul ca vor fi alocate mai multe resurse spre acele ministere care stiu sa faca investitii publice masive pe banii de la Guvern. La fel si la ceilalti ordonatori de credite, daca vom observa ca in cele doua trimestre nu s-au incadrat in obligatiile legale de a utiliza banii pentru investitii, ii vom lua de la acestia si ii vom da acelora care stiu sa utilizeze banii”, a mai spus premierul.

El a mentionat ca Guvernul trateaza cu aceeasi unitate de masura si administratiile locale, si pe cele centrale, atunci când e vorba de investitii din bani publici, pentru ca il intereseaza “performanta, transparenta, eficienta utilizarii banului public in lucrarile de infrastructura”.

Premierul a facut un apel si la administratiile locale si judetene care beneficiaza de fonduri europene sa organizeze la timp licitatiile.

“Aici solicitam direct si explicit administratiilor locale sa organizeze licitatii la timp pe fonduri europene”, a precizat premierul, aratând ca, in caz contrar, nu le vor fi retrase fondurile alocate prin proiecte, dar nu vor mai beneficia de sprijin financiar pentru alte programe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.