EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Autorităţile nu vor externaliza deocamdată evaluarea proiectelor europene către sistemul bancar

0

Autoritatile române nu vor externaliza deocamdata evaluarea proiectelor pentru fondurile structurale de la Uniunea Europeana, dar vor studia aceasta posibilitate in anii urmatori, potrivit directorului general al Autoritatii Centrale pentru Instrumente Structural, Stefan Cioban.

“În 2008 au fost probleme cu viteza redusa de aprobare a proiectelor. Externalizarea evaluarii proiectelor catre sistemul bancar este o optiune. Unele state membre au facut aceasta alegere, dar nu din primii ani. Noi am hotarât ca in primii 2-3 ani dupa aderare externalizarea sa fie facuta catre firme de consultanta sau evaluatori independenti.

Când va fi nevoie de o externalizare mai avansata vom studia cu sistemul bancar si alte state membre aceasta posibilitate, fara a prejudicia corectitudinea utilizarii fondurilor”, a declarat marti Stefan Cioban, la forumul financiar central si sud-est european, la Bucuresti.
Seful Departamentului de Afaceri Europene, ministrul Vasile Puscas, a precizat ca procesul de externalizare a fost inceput pentru proiectele IMM-urile la programul de competitivitate si pentru programul operational sectorial de dezvoltare a resurselor umane.
Multe proiecte declarate eligibile nu primesc finantare de la bancile comerciale, fiind considerate “nebancabile”.

Proiectele depuse pentru finantare prin fonduri structurale de la UE nu trebuie sa aiba o rata a profitului mai mare de 9%, in timp ce bancile, pentru a acorda co-finantare, doresc o rata a rentabilitatii de minimum 15%.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.