Boc: Salariul unui nou angajat, subventionat din fonduri europene

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Palatul Victoria, ca Guvernul are, in parteneriat cu CE, un program pentru sprijinirea firmelor in vederea crearii unor noi locuri de munca.

“E vorba despre un program extrem de important pe care Guvernul il are pentru spijinirea firmelor.

E un program pe care Guvernul, in parteneriat cu CE, in cadrul Fondului Social European, il are pentru subventionarea salariilor noilor angajati. Exista posibilitatea ca firmele sa primeasca sprijin financiar pentru acoperirea cheltuilelilor de 50% din costul angajarii somerilor sau tinerilor”, a spus Boc.
Daca o firma angajeaza un somer sau un tânar, statul suporta, timp de 12 luni, din fonduri europene, 50% din costul de salarizare, existând posibilitatea sa mearga pâna la 24 de luni aceasta sustinere financiara pentru firmele respective, a explicat premierul.
Potrivit acestuia, suma alocata pe aceasta componenta este de 61 de milioane de euro, care se afla la dispozitia firmelor “pentru a putea sustine locurile de munca si mediul privať”.
Prin acest program se vor mai aloca bani pentru formarea profesionala a salariatilor, precum si pentru imbunatatirea conditiilor de munca, a mai spus Boc.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.