Ce trebuie să conţină şi cum se formulează un răspuns la un aviz de refuz provizoriu

Intrebare (carmen –  [email protected])

Ce trebuie sa contina si cum se formuleaza un raspuns la un aviz de refuz
provizoriu in care ni s-a spus ca :
marca nu poate fi inregistrata ptca este similara cu o marca anterioara si este destinata a fi aplicata unor produse sau servicii identice. Marca inregistrata este MC CLEO (cls 20) si noi dorim MOBILIER CLEOPATRA tot cls 20.

Răspuns

Raspunsul la ARP se formuleaza in scris si trebuie sa contina toate argumentele Dvs referitoare la faptul ca marca MOBILIER CLEOPATRA indeplineste conditiile legale de inregistrare.

Atentie, insa, prezentarea ARGUMENTELOR nu inseamna o pledoarie scrisa frumos si ingrijit, pe care orice cititor neavizat o va considera convingatoare.

Conteaza foarte mult CE spuneti in acest raspuns adresat OSIM-ului, dar si CUM spuneti, pentru ca fiecare aspect care este favorabil inregistrarii dumneavoastra se transforma in ARGUMENT temeinic in fata OSIM-ului doar atunci cand i se asociaza articolul corespunzator din legislatia referitoare la inregistrarea marcilor.

Cu alte cuvinte, argumentele trebuie sa fie redactate in spiritul legii si motivate astfel incat sa convinga examinatorul OSIM si sa determine retragerea ARP-ului.

Din informatiile succinte pe care le-am regasit in intrebarea dumneavoastra, mi-e greu sa extrag un astfel de argument, pentru a exemplifica spusele mele.
O discutie un pic mai detaliata m-ar ajuta sa identific acele aspecte legate de marca si afacerea dumneavoastra care pot fi utilizate in avantajul dumneavoastra – spre exemplu, m-ar interesa daca exista drepturi anterior protejate  (orice drept de proprietate industriala dobandit anterior care are legatura cu marca MOBILIER CLEOPATRA – ar putea fi vorba de numele comercial al firmei, inregistrat la Registrul Comertului, sau de numele de domeniu de internet pe care firma il utilizeaza).

Dar inainte de toate, in raspunsul la ARP, va trebui sa incercati sa aratati, prin toate mijloacele posibile, ca cele doua marci pe care OSIM-ul le considera similare sunt, de fapt, diferite din punct de vedere conceptual, grafic, fonetic si vizual.

In speranta ca v-am ajutat cat de cat cu aceste informatii, va doresc mult succes in „confruntarea” cu OSIM-ul , spunandu-va ca eu, personal, cred ca marca dumneavoastra va putea fi inregistrata, dar, pentru sanse maxime, va sfatuiesc sa apelati la un specialist in domeniu.

De asemenea, tin sa va spun ca primirea unui ARP de la OSIM nu este un capat de lume, si, cu ajutorul unui consilier in proprietate industriala, aproape intotdeauna se gasesc solutii alternative pentru a va proteja ideea de afacere.

Cu respect,
Liviu Vatavu

Societatea Profesionala de Consilieri in Proprietate Industriala VAMAR
Tel: 0742-532882; 0727-024582
e-mail: [email protected]

.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.