Constantin Niţă: impozitul pe profitul reinvestit, eliminat din iulie 2009

Deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti de marti a fost oficiata de catre ministrul IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita, care a spus ca “exista semnale ca va putea fi reluata creditarea pentru IMM, dat fiind ca, de saptamâna viitoare, BNR va elibera o parte din rezervele bancilor comerciale”.

De asemenea, Constantin Nita a declarat ca “modificarea Codului Fiscal de la 1 iulie va prevedea, probabil, si neimpozitarea profitului reinvestit, ceea ce ar putea fi o compensare pentru alte masuri adoptate anterior si criticate de mediul de afaceri”.
Ministrul IMM-urilor si-a exprimat parerea ca “a fost o greseala faptul ca achizitiile publice nu s-au facut prin Bursa, deoarece asa nu ar mai fi putut fi contestate.” Având in vedere ca toti brokerii isi desfasoara activitatea in cadrul unor intreprinderi mici si mijlocii, ministrul IMM-urilor a spus, cu titlu personal, ca ar putea fi luata in considerare o eventuala scutire de impozit a brokerilor.
Referitor la al doilea plan anticriza, Constantin Nita a spus ca acesta este in lucru la Guvern, dar si la PSD, si ca “de la toamna, guvernul ar putea lua in calcul si alte modalitati de sprijinire a IMM-urilor”.
Din enumerarea acestor viitoare initiative nu pot insa fi evidentiate decât masuri deja anuntate si inca nerealizate, cum sunt recapitalizarea CEC si a Eximbank, introducerea legii privind infiintarea Fondului de Risc si a celui pentru contragarantare, cel din urma fiind aprobat de una dintre Camerele Parlamentului.
Deschiderea sedintei de tranzactionare bursiera de catre Constantin Nita a avut loc in cadrul programului inceput de BVB sub denumirea Personalitati deschid Bursa, la care au mai luat parte Alteltele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu, Milena Messori, director pentru România al Bancii Europene de Investitii, Bogdan Dragoi, secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice.

Astfel de programe sunt derulate de zeci de ani de cele mai mari burse internationale si sunt menite sa apropie personalitati de marca de piata de capital si sa atraga atentia opiniei publice asupra importantei consolidarii pozitiei Bursei de Valori in preocuparile cotidiene ale populatiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.