În România a crescut gradul sărăciei

Rata saraciei a crescut in România in anul 2009 de la 5,7% la 7,4%, numarul populatiei sarace ajungând la 1,59 milioane persoane, din care 351.000 sunt copii intre 0 -14 ani, conform unui raport UNICEF, a declarat Ileana Savu, secretar de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

În 2008, au fost inregistrate 1,22 milioane persoane, din care 256.000 copii care traiau intr-o saracie absoluta.
“Dupa opt ani de sustinuta crestere economica, România va experimenta in 2009 o scadere economica, consecinta a incetinirii globale/mondiale a cresterii economice. Potrivit estimarilor cele mai recente, PIB se va contracta in 2009 cu 4%”, sustine secretarul de stat.
O scadere a PIB cu 4%, conform oficialului român, inseamna o crestere cu 100.000 a numarului somerilor. În opinia expertilor UNICEF, saracia va continua sa fie concentrata in zonele rurale, dar in acest an saracia va creste mult mai repede in mediul urban. Aceasta este o consecinta a cresterii numarului de someri.
Afectati de saracie vor fi si copiii. Astfel, copiii intre 0-14 ani si tinerii intre 15-24 de ani vor continua sa aiba cel mai inalt risc al saraciei.
Cele doua grupe de vârsta reprezinta 43% din populatia saraca. De aceea, sustine secretarul de stat, se impune diversificarea serviciilor sociale locale comunitare care sa protejeze efectiv cei mai multi copii in nevoie.
Efectele crizei inseamna bani mai putini la buget.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.