Nokia anunţă noi concedieri din cauza diminuării cererii de telefoane mobile

Nokia Corp a anuntat marti ca va concedia 170 de angajati din intreaga lume, pentru a reduce din nou costurile, fiindca recesiunea continua sa afecteze cererea de telefoane mobile, transmite AP.

De asemenea, Nokia va oferi plati compensatorii pentru 320 de angajati de la fabrica sa din Solo, Finlanda, dupa succesul inregistrat cu un program similar, care a vizat 1.000 de angajati Nokia din intreaga lume.

“Pachetul de plati compensatorii oferit anterior a stârnit interesul angajatilor din domeniul productiei, care au fost exclusi din acest program de personal derulat pe plan mondial. Acum vrem sa oferim aceasta oportunitate si angajatilor nostri din productia de la fabrica din Salo, deoarece continuam sa ne ajustam capacitatea pe baza cererii pietei”, a declarat Ville Valtonen, de la departamentul de personal al Nokia.

Marti dimineata, actiunile Nokia au crescut cu 3,5%, la 11,11 euro la bursa din Helsinki. La inceputul acestui an, compania finlandeza a anuntat concedierea a 2.400 de angajati din intreaga lume, iar 2.500 de muncitori din Finlanda au fost concediati temporar.

Nokia intentioneaza sa-si diminueze costurile cu 700 milioane de euro anual, continuând sa “faca economii la cheltuielile operationale, in toate zonele si activitatile companiei”.
În aprilie, Nokia a raportat o scadere cu 90% a profitului in primul trimestru, la 576 milioane de euro, si un declin al vânzarilor cu 27%, din cauza inrautatirii crizei economice mondiale.

Compania finlandeza are 124.000 de angajati in intreaga lume.
În România, Nokia a investit 60 de milioane de euro in localitatea Jucu din judetul Cluj intr-o fabrica inaugurata pe 24 septembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.