Parc eolian şi aerodrom, lângă Roman

– Un parc eolian va functiona în satele Pustieta şi Mărmureni, din zona Romanului. Lângă Fabrica de avioane din satul Valea Enei se va amenaja un aerodrom pe o suprafata de 12 hectare.

Primăria Oniceni, judeţul Neamţ, a semnat de curând un contract cu SC Eol Star  Power SRL, din Bacău, pentru amenajarea unui parc cu peste 20 de centrale eoliene, în satele Pustieta şi Mărmureni.

Mai mult, în satul Valea Enei, un localnic, Vasile Procopie, a pus bazele unei fabrici de avioane utilitare şi de agrement, administratia locala vine in sprijinul acestuia. Din lipsă de spaţiu, producatorul de avioane nu şi-a putut construi, până în prezent, un aerodrom lânga hala de producţie.

Cu toate că Procopie a apelat la fosta administraţie a comunei pentru a-i oferi o suprafaţă de teren în vederea construirii unui aerodrom, aceasta nu a răspuns pozitiv solicitării.

„Am identificat un teren, în suprafaţă de 12 hectare, lângă stadionul din comună, pe care îl vom da spre exploatare. Aşteptam ca, în zilele următoare, firma italiană care a contractat lucrarea să ne facă o vizită, în vederea demarării lucrărilor la aerodrum”, a precizat Ioan Duminică, noul primar al comunei Oniceni.
Continuarea în Ziarul de Roman

Citește și
1 Comentariu
  1. catalin spune

    succes d-lui primar care are o mare autoritate de care si avea nevoe acea comuna

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.