România, pe locul 3 în UE la capitolul construcţii

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in martie 2009 cu 1% in zona euro (EA16) si cu 2,1% in Uniunea Europeana (UE27), comparativ cu luna precedenta, conform datelor prezentate marti de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

În martie 2009, comparativ cu luna precedenta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in sase tari membre, a scazut in cinci state membre si a ramas stabil in Slovacia. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Germania (7,6%), Portugalia (3,8%) si România (1,7%) iar cele mai mari scaderi in Spania (minus 5,5%), Suedia (minus 2,3%) si Marea Britanie (minus 1,1%).

În ritm anual, lucrarilor de constructii au inregistrat o scadere de 10,5% in Uniunea Europeana si un declin de 8,7% in zona euro. În acest caz, cele mai puternice scaderi au fost inregistrate in Spania (minus 20,3%), Suedia (minus 17,7%) si Marea Britanie (minus 15,2). România se afla pe locul noua, lucrarile de constructii inregistrând o scadere de 2,8% in ritm anual. Potrivit datelor disponibile, lucrarile de constructii au scazut in zece state membre si au crescut doar in Germania (5,3%).
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.