SUA: O nouă prăbuşire a autorizaţiilor de construcţie şi a şantierelor

Numarul autorizatiilor de constructie emise precum si numarul proiectelor de locuinte incepute de dezvoltatorii imobiliari s-au prabusit din nou in luna aprilie 2009, pentru a ajunge la cele mai scazute valori din ultimii 50 de ani, potrivit cifrelor publicate marti de Departamentul american al Comertului, informeaza AFP.

Numarul autorizatiilor de constructie emise in luna aprilie 2009 a scazut la 494.000 in ritm anual, adica cu 3,3% mai putin decât in luna precedenta. Este cel mai scazut nivel inregistrat de acest indicator de la debutul publicarii in SUA de date statistice cu privire la constructia de noi locuinte in anul 1959.

Numarul autorizatiilor de constructie este considerat un bun indicator al evolutiei viitoare a sectorului constructiilor de locuinte. Precedentul record data din luna martie 2009, când potrivit cifrelor revizuite au fost eliberate 511.000 de autorizatii de constructie. Noua scadere inregistrata in luna aprilie i-a luat prin surprindere pe analisti, care se asteptau la o relansare a acestui indicator pâna la 530.000 de autorizatii.
De asemenea, numarul proiectelor de locuinte incepute de dezvoltatorii imobiliari in luna aprilie a scazut si mai puternic decât autorizatiile de constructie, cu 12,8% in raport cu luna martie dupa un recul de 8,5% in luna februarie. În ritm anual, numarul proiectelor de locuinte incepute de dezvoltatorii imobiliari s-a situat la 458.000, cel mai scazut nivel inregistrat de la debutul publicarii de date statistice pentru acest indicator, in 1959.

Noile date au eliminat o parte din sperantele potrivit carora piata imobiliara americana a atins cel mai scazut nivel posibil, in conditiile in care relansarea autorizatiilor de constructie si a santierelor inregistrata in luna februarie 2009 pare din ce in ce mai mult ca o anomalie. Multi analisti cons idera ca relansarea pietei imobiliare americane, dupa o scadere care dureaza de aproape trei ani, este o conditie necesara inainte de revenirea economiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.