Ajutorul de stat pentru IMM-uri a fost majorat de 20 de ori

Guvernul a adoptat, miercuri, o schema de ajutor de stat pentru sprijinul IMM-urilor, a anuntat, miercuri, premierul Emil Boc.
Potrivit acestuia, Guvernul a majorat bugetul pentru ajutorul de stat alocat IMM-urilor de 20 de ori – de la 5 milioane de euro la 100 de milioane de euro -, aceasta fiind o masura pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Bugetul de 100 de milioane de euro este valabil pentru anii 2009, 2010 si 2011. Banii pot fi angajati inca din acest an, iar plati efective pot fi facute, in 2009, in valoare de 20 de milioane de euro. În 2010 si in 2011, statul va plati câte 40 de milioane de euro pe an.

Valoarea maxima a ajutorului de stat pentru o intreprindere este de 200.000 de euro, constituind bani nerambursabili.
Boc a reiterat ca Ministerul Muncii mai deruleaza un program guvernamental de sustinere a firmelor si a locurilor de munca din fondul social european, in valoare de 61 de milioane de euro si care se adreseaza, de asemenea, IMM-urilor, firmelor care angajeaza someri, iar statul suporta, timp de 12 luni, 50% din costurile salarizarii.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a afirmat ca, pe lânga aceasta schema de ajutor de stat, institutia pe care o conduce a elaborat alte trei scheme destinate sustinerii investitiilor, astfel incât, in 2009, ajutorul de stat acordat mediului de afaceri va atinge suma 146,3 milioane de euro.

“Celelalte doua scheme se refera la investitii de peste 30 de milioane de euro si 300 de locuri de munca si avem scheme de ajutor de stat pentru a atrage investitiile si capitalul autohton pentru 100 de milioane de euro si 750 de locuri de munca”, a afirmat Pogea.
Pentru a beneficia de acest ajutor de la stat, firmele trebuie sa indeplineasca anumite conditii de eligibilitate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.