Botoşani: Campus şcolar, abandonat după ce a înghiţit 2,5 milioane lei

Campusul şcolar din comuna Vorona, judeţul Botoşani, a fost abandonat, din lipsă de fonduri, după ce au fost cheltuiţi deja aproximativ 2,5 milioane de lei.
Constructorul a sistat lucrările pe motiv că Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării nu a decontat facturile pentru lucrările deja realizate.

„Lucrările s-au blocat. Constructorul a avut bunăvoinţa necesară, a executat lucrările conform graficului, a făcut lucrări pe care nu le-am putut plăti şi, din nefericire, a trebuit să semnăm, prin înţelegere, sistarea lucrărilor până la reluarea finanţării”, a declarat directorul Grupului şcolar „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona, Botoşani.

Primarul comunei, Aurel Ştefan, cere sprijin din partea autorităţilor pentru continuarea finanţării pentru acest obiectiv, motivând că elevii Grupului şcolar nu au suficient spaţiu pentru cursuri.

Proiectul campusului prevedea construcţia a zece săli de curs, a două ateliere şcolare, a unei cantine, a unui internat, precum şi a unui bloc de garsoniere pentru cadrele didactice.

Sursa: România Liberă

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.