Deţinuţi scoşi la muncă prin mica publicitate

Conducerea penitenciarului din Botoşani a publicat un anunţ prin care îşi arată disponibilitatea de a oferi persoanelor fizice şi juridice forţa de muncă necalificată din rândul deţinuţilor, pentru a atrage venituri extrabugetare.

„Muncile pe care persoanele private de libertate le desfăşoară sunt diverse. Cele din exterior sunt numai munci necalificate, iar cele din interior se rezumă la activităţile din cadrul atelierului de tâmplarie. Abia am dat anunţul şi deocamdată aşteptăm ca numărul solicitanţilor să fie din ce în ce mai crescut”, a afirmat purtătorului de cuvânt al Penitenciarului, Iulian Daranga.

Pentru munca prestată, deţinutii sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, însă primesc doar 30% din încasări. Diferenţa rămâne în contul unităţii de detenţie. Pe lângă bani, detinuţii beneficiaza de reducerea pedepsei proporţional cu numărul de zile lucrate.

În Penitenciarul Botoşani doar 31 din cele aproximativ 1.000 de persoane private de libertate sunt folosite la muncă, în atelierul de tâmplarie, unde execută la comanda mobilier sau alte obiecte de lemn.

Sursa: România Liberă

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.