Pambuccian: „România ar putea intra în incapacitate de plată”

“Nu traim o criza, ci un conglomerat de depresii economice interconectate, care marcheaza sfârsitul sistemului socialist”, a spus miercuri Varujan Pambuccian, membru in Comisia pentru tehnologia informttiei si comunicatiilor a Camerei Deputatilor, prezent la reuniunea “Industria IT&C – stare de fapt si perspective”, organizata de Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

Varujan Pambuccian a apreciat ca vor trece 5-6 ani pâna sa treaca aceasta “increngatura de depresii economice”, care marcheaza, in opinia deputatului expert in IT, “sfârsitul sistemului socialist care a inceput acum 70 de ani, prin celebrul new deal al lui Roosevelt.

Socialismul a fost o orânduire care a avut doua viteze. Prima, pe care am trait-o anterior, viteza a cincea, este cea care se termina prin revolutii. Cea de-a doua, ce inceputa in anii ’40, este viteza intâi si acum traim sfârsitul socialismului monetarist. Sper ca acest sistem nu va fi schimbat cu o dictatura, izvorâta din dorinta maselor de a fi protejate de stat”, a explicat Varujan Pambuccian.

În ceea ce priveste evolutia crizei, Pambuccian este convins ca nu va urma nimic bun, pentru ca “in urmatoarele trei trimestre România ar putea intra in incapacitate de plata, pentru ca nu vor mai fi bani la buget, iar contribuabilii nu vor mai avea bani cu care sa plateasca taxele”.

Varianta propusa de membrul Comisiei de IT de la Camera Deputatilor, care considera ca nici Fondurile Europene nu vor mai fi la fel de abundente si de prompte in a fi alocate, pentru ca Europa va fi si ea in aceeasi criza, ar fi fost cresterea TVA la 25% si eliminarea impozitelor pe salariu si a celui pe profit, iar plata TVA sa se faca la incasare, nu la facturare.

“Numai asa se poate evita ca firmele din România sa-si mute sediul social in Bulgaria sau Ungaria, ceea ce diminueaza din nou veniturile statului român”, a subliniat Pambuccian.

Având in vedere conditiile specifice crizei, Varujan Pambuccian i-a indemnat pe patronii firmelor de IT sa se orienteze catre comertul on-line, dat fiind ca jumatate din populatia României are acces la internet, dar sa evite sa is i faca apoi magazine, pentru ca din cauza cheltuie lilor implicate de acestea, risca sa dea faliment.
O alta sursa de venit in timpul crizei poate fi publicitatea on-line, considera Pambuccian.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.